Kategoriarkiv: Aktuelt

Her kommer artikler som ikke passer inn under noen andre kategorier

Rypkleppens D Drekkes Tequila representerer Norge i VM

Rypkleppens D Drekkes Tequila og Andreas er med på det norske laget til VM for stående fuglehunder i Herm i Frankrike.

Tequila skal også delta på Middelhavscupen som går i forkant av VM.

Etter over 300 mils biltur er de nå på plass i Herm og skal venne seg til forholdene der. Tequila rapportererfra Herm at hun ikke forstår et ord av hva de sier der 😎

Kull mai 2015

Kennel Rypkleppen fikk 7 valper (3 tisper og 4  hanner) etter Rypkleppens D Drekkes Tequila 3. mai.

Tequila bla parret med Ismenningens A-Kasper.

Per 6.1.2018 er to fra kullet utstillingspremierte, og to fra kullet er jaktprøvepremierte.

Rypkleppens E Raddo har 3.UK på jaktprøve.

Rypkleppens E Tita har 2.UK på jaktprøve.

Bilder fra kullet finner du her

Tequila er en meget trivelig tispe som har vist gode resultater både i praktisk jakt og på jaktprøver. Tequila oppnådde 1.AK på sin 2. start i AK, rett etter fylte 2 år. Tequila er en meget god viltfinner.

I løpet av hennes to første jaktsesonger er det skutt mange fugler for henne, både ryper, storfugl, orrfugl, rugder og fasaner.

Kasper er en hannhund med meget godt gemytt, og som også jakter meget bra. Begge foreldre er Elitehunder i Norsk Breton Klubb.

 

Hannhund Tispe
 Ismenningens A-Kasper  Rypkleppens D Drekkes Tequila
Ismenningens A-Kasper (M K-Falco – Sætertunets Mille) Rypkleppens D Drekkes Tequila (N SE JCH N SE UCH Bekkaurens D Stoy – Rypkleppen’s A Runa)
Elitehund med 1.AK på jaktprøve, Excellent m/CERT på utstilling Elitehund med 1.AK på jaktprøve, Excellent på utstilling
Kullets avlstall:
Hofter 122 + 103 = 225 Jaktlyst 132 + 102 = 234 Viltfinnerevne 111 + 122 = 233

Kullet ligger ikke på valpelista til Norsk Breton Klubb på grunn av at Kasper med dette kullet sannsynligvis vil komme over 20 valper, og dette vil da være over grensen NBK setter på bruk av en hannhund inntil 25% av valpene er dokumentert på jaktprøve.

 

Rypkleppenåret 2016

På tide med en oppsummering av året som gikk.

Rypkleppens E kull ble ett år i mai, og fikk vise sine egenskaper i løpet av høsten. Så vidt vi vet så er det skytt rype for dem alle, så dette lover godt. Vi venter med spenning på nye rapporter fra eierne 🙂

Rypkleppens F kull ble født 1, september, og for dem blir det en spennende høst høsten 2017. Vi beholdt selv en valp som vi håper får vist gode takter i løpet av 2017.

Fra de tidligere kullene så har Rypkleppens C Ninja i år blitt VK hund. I 2016 har hun oppnådd en 2. AK og en flott 1.AK Flott innsats av Ninja og Tommy Aune. Rypkleppens C Rocco og Ole Bjørn Grytbakk sanker fortsatt jaktprøvepremier. I år har de fått en 3.AK, og opprettholder også sin meget gode viltfinnerstatistikk.

Så over til våre egne hunder, der Andreas har hatt en utrolig fin sesong i år.

Vinterfjellets BP Captain Morgan fikk 1. AK på kvalitetsprøven på Andøya samtidig med NM vinter Dette var hans 3. start i AK. Videre så fikk han 3. Elitklass i Sverige på SBKs prøve i Klimpfjell. Der ble han tatt ned et par premier pga veldig slurvete apport og litt treg reis.

Rypkleppens D Drekkes Tequila gjorde det også meget godt i Klimpfjell med en 6. Segerklass og en 1. Ekl med 3 flotte fuglearbeid (2 med reis). Videre så fikk hun 2 VK kvalifisering på Saltfjellet og videre 2 VK semifinale. Dessverre ikke noen plassering i finalen. I sommer fikk Tequila 2 x 1.AK apport (29 og 28 av 30 mulige poeng). Dette ga henne tittelen Norsk Jaktchampion Kombinert NJ(K)CH

Senere på høsten stilte Tequila på det Norske laget på Middelhavscupen under VM i Danmark. Der fikk hun som første norske breton i historien sikret seg en premie på denne prøven, Tres bon (2 premie). Denne innsatsen ga henne reserveplass på det norske kontinentale laget under VM, men hun fikk ikke prøvd seg, da det ikke ble behov for reserven.

Vinterfjellets BP Corona fikk 3 AK på Saltfjellet, men har vært nære store premier flere ganger. Hun har hatt fuglearbeid på alle utenom en start, og er ikke slått i fugl bortsett fra på sin første start i UK.