Kategoriarkiv: Tidligere hunder

Rypkleppens A Runa har dradd til de evige jaktmarker

Runa avsluttet sin karriere med et flott fuglearbeide på bretonklubbens treningssamling på Lifjell.

19.2.2015 fikk hun slippe mer smerter og dra på sin evige jakt.

Runa er fra Rypkleppens første kull, og var en hund som ikke hadde de store prestasjonene som unghund, men etter hvert som hun ble eldre, og Andreas tok henne i lære, ble hun en utmerket viltfinner som det er skutt mye fugl for. Hun behersket alt fra ryper på fjellet, til skogsfugl i skogen, og løpende fasaner på lavland.

Vi husker også Runa for at hun aldri vokste av seg valpefaktene. Runa ble alltid med på en lek 🙂

Runa har hatt to kull, og har fått fram mange gode jakthunder. Per i dag har hun også to avkom som har oppnådd 1.AK på jaktprøve.

 

Axi

Da har vi fått en ny hund i huset, Contibi’s Axi.

Dette er en labrador retriever valp som vi har kjøpt av Jannike Svendgård i Åsen.

Planen er å få trent Axi på spor og apport, kanskje få henne godkjent som ettersøkshund.

Alle bildene av Axi finner du HER

Axi er nå omplassert til et hjem på Skatval og har hærlige dager der sammen med en eldre labrador og med masse turer i skog og mark.

 

Ica

Bollefors La Sueca (til daglig kalt Ica) hentet vi hos kennel Bollefors utenfor Stockholm i august 2009. Ica er en Jack Russel Terrier med enorm energi. Ica har vært med på jaktturer fra første høst, og viser en utrolig utholdenhet. På grunn av at hun har vært med på mye fuglejakt, så sporer hun også fugl, og kunne sikkert ha blitt en god støkkende fuglehund Laughing

Lava

Lava er etter Nemis 2. kull. Lava var en hund med personlighet. Hun hadde sin vaner og uvaner som ga henne en spesiell personlighet. Jaktmessig våknet hun seint, men utviklet seg de siste åra til å bli en jaktund med stor fart og aksjon. Hun fant fugl, og etter hvert ble hun også rimelig rolig i fuglesituasjonene.

Etter at Nemi ble avlivet ble hun mer og mer usikker, og når vi fikk ny valp i huset klarte hun ikke å akseptere dette. Hun ble mer og mer usikker på både hunder og folk, og vi bestemte oss for å la henne slippe denne usikkerheten.