Rypkleppenåret 2016

På tide med en oppsummering av året som gikk.

Rypkleppens E kull ble ett år i mai, og fikk vise sine egenskaper i løpet av høsten. Så vidt vi vet så er det skytt rype for dem alle, så dette lover godt. Vi venter med spenning på nye rapporter fra eierne 🙂

Rypkleppens F kull ble født 1, september, og for dem blir det en spennende høst høsten 2017. Vi beholdt selv en valp som vi håper får vist gode takter i løpet av 2017.

Fra de tidligere kullene så har Rypkleppens C Ninja i år blitt VK hund. I 2016 har hun oppnådd en 2. AK og en flott 1.AK Flott innsats av Ninja og Tommy Aune. Rypkleppens C Rocco og Ole Bjørn Grytbakk sanker fortsatt jaktprøvepremier. I år har de fått en 3.AK, og opprettholder også sin meget gode viltfinnerstatistikk.

Så over til våre egne hunder, der Andreas har hatt en utrolig fin sesong i år.

Vinterfjellets BP Captain Morgan fikk 1. AK på kvalitetsprøven på Andøya samtidig med NM vinter Dette var hans 3. start i AK. Videre så fikk han 3. Elitklass i Sverige på SBKs prøve i Klimpfjell. Der ble han tatt ned et par premier pga veldig slurvete apport og litt treg reis.

Rypkleppens D Drekkes Tequila gjorde det også meget godt i Klimpfjell med en 6. Segerklass og en 1. Ekl med 3 flotte fuglearbeid (2 med reis). Videre så fikk hun 2 VK kvalifisering på Saltfjellet og videre 2 VK semifinale. Dessverre ikke noen plassering i finalen. I sommer fikk Tequila 2 x 1.AK apport (29 og 28 av 30 mulige poeng). Dette ga henne tittelen Norsk Jaktchampion Kombinert NJ(K)CH

Senere på høsten stilte Tequila på det Norske laget på Middelhavscupen under VM i Danmark. Der fikk hun som første norske breton i historien sikret seg en premie på denne prøven, Tres bon (2 premie). Denne innsatsen ga henne reserveplass på det norske kontinentale laget under VM, men hun fikk ikke prøvd seg, da det ikke ble behov for reserven.

Vinterfjellets BP Corona fikk 3 AK på Saltfjellet, men har vært nære store premier flere ganger. Hun har hatt fuglearbeid på alle utenom en start, og er ikke slått i fugl bortsett fra på sin første start i UK.